SkinRejuvination och SkinTightening

Lider du av ytliga kärl, pigment fläckar eller förstorade porer?

Börjar du känna att huden inte har samma fasthet? Varför ska du besväras av detta och behöva sminka dig över dem när vi kan enkelt och säkert kan ta bort dem?

Vi är i en tid där din inre hälsa är lika viktig som det yttre. Så varför inte kombinera dessa och få allt, ett helhetskoncept? Beauty & Medical Team ger dig laserbehandlingar där du vill ha resultat. Vi erbjuder dig snabba och synliga resultat utan kirurgiska ingrepp.

Alla medicinska behandlingar hos oss utförs av specialutbildade auktoriserade hudterapeuter. Detta och det holistiska helhetstänkandet som skiljer oss från traditionella hudvårdssalonger. Samt verkligen ger dig det resultat du önskar.

SkinRejuvination

Reducering av ytliga blodkärl i ansiktet och pigmentfläckar

Med ELOS kan vi effektivt reducera både pigmentfläckar och ytliga blodkärl i ansiktet. Vi gör din hudyta mycket jämnare samt minskar dina förstorade porer.
Ytliga blodkärl i ansiktet reducerar vi effektivt med ELOS IPL. Pigmentfläckar tar vi bort i ansiktet och på kroppen. Det kan behövas 2 – 4 behandlingar. Obs! vi tar ej bort leverfläckar.

Pigmentfläckar och ytliga blodkärl är en del av åldrandet. De kan uppstå efter hormonella förändringar, av stark medicinering, rosacea, graviditet eller en solskada. Tom av en köldskada. Oavsett varför du har fått dem så går det att få hjälp hos oss. Vi kan kraftigt reducera dem och skapa en fräschare, klarare och yngre hud. Många gånger räcker det med att bara få en jämnare och slätare hudton för att vänner och kollegor ska se skillnaden, och börja ge dig komplimanger.

Pigmentfläckar

Bilden ovan. SkinRejuvination – Pigment reducerad efter 2 behandlingar.

Med SkinRejuvenation IPL applikatorn reducerar vi åldersfläckar och hyperpigmenteringar som tex solskador effektivt och snabbt. Med en kraftig ljuspuls i kombination med Bi-polarisk Radiofrekvens värmer vi upp pigmentet till en nivå där det koagulerar. Vi bränner helt enkelt sönder pigmentet i pigmentfläcken och sedan tar huden själv hand om det. Efter ca 2 veckor har större delen av pigmentet försvunnit. Efter några veckor så har fläcken reducerats eller försvunnit helt. Ibland, beroende på hur länge fläcken har suttit och hur djup den är, kan det behövas någon till behandling med några veckors mellanrum för att få det resultat man önskar.

Ytliga blodkärl

Bilden ovan. SkinRejuvination – ytliga kärl samt tendens till Rosacea. Resultat efter 3 behandlingar.

Många lider av röda kinder som ”blossar” för minsta lilla. Oavsett om det är enstaka större kärl eller ett stort område av tunna fina ”osynliga” kärl så går det att behandla med oerhört bra resultat.
Med en kraftig ljuspuls i kombination med Bi-polarisk Radiofrekvens värmer vi upp blodets färgämne hemoglobin, så att kärlväggen kollapsar. Är kärlet av mindre storlek så försvinner det omedelbart. Är det lite större kan det ta några veckor innan hudens eget immunsystem forslar bort det. Ibland kan det även behövas någon ytterligare behandling med några veckors mellanrum för att helt få bort dem. Det som är super är att du får en jämnare hudyta och mindre porer på köpet.
Med vår unika ELOS teknologi når vi djupare ned i huden i jämförelse med andra liknande system. Tack vare kombinationen av ljus och Bi-Polarisk Radiofrekvens får vi även en större effekt på hudens kollagenproduktion. Redan efter några behandlingar får hudytan en jämnare struktur och porer minskar även i omfång. Resultaten är mycket individuella men klart synbara.

Vad ska jag tänka på före och efter en behandling?

Ljuset vi använder är helt säkert men för att få så bra effekt som möjligt ska du inte vara solbränd eller ha solat minst 2 veckor före en behandling. Ska du utföra flera behandlingar får du inte sola mellan behandlingarna. Du ska skydda det behandlade området med hög solskyddsfaktor. Även mellan behandlingarna.

Ett par timmar efter en behandling kan du känna att det behandlade området blir varmt. Om det känns obehagligt så kan du kyla ner det med en kall handduk. Smörj gärna in dig med aloe vera samma kväll. Både tips och råd för efterbehandling får du självklart hos oss samt även tips om produkter du kan använda efter behandlingen.

Så går en behandling till

Under behandlingen ligger du på en behandlingssäng med skyddsglasögon mot ljuset. Din hud rengörs från ev. smink och smuts och terapeuten lägger på en UV-gel. Gelen används till att leda ljuset rätt. Dina individuella inställningar ställs in på ELOS maskinen av hudterapeuten. Sedan behandlar vi området metodiskt och ljuset skjuts ut via en glasprisma som läggs lätt mot huden. Ljuset som träffar huden upplevs som små stick när det omvandlas till värme. Behandlingen avslutas med en efterbehandlande produkt anpassad efter ditt hudtillstånd. Avslutningsvis går vi även igenom råd och rekommendationer för dig.

SkinTightening

Bilden ovan. SkinTighetening – ökat elasticiteten framförallt lyft upp kinderna med 3 st behandlingar.

Med vår unika SkinTightening går vi ner på djupet och modulerar om kollagenet djupt ner i huden vilket gör huden fastare. Huden stramas upp och får tillbaks sin förlorade elasticitet.

Den är perfekt för dig som vill lyfta delar av ansiktet eller få en generellt fastarehud i hela ansiktet. Även kroppen går att behandla med denna teknik. Helt perfekt inför en fest eftersom du får ett omedelbart lyft. För absolut bäst resultat utför vi behandlingen 1-7 dagar innan du vill få lyftet. För långvarigt resultat krävs mellan 4 – 6 behandlingar.

SkinTightening mixar det bästa från två världar för att uppnå omedelbara och synbara resultat. Kombinationen av optisk energi (ljus, 700-2000nm) och Bi-Polarisk Radiofrekvens på ända upp till 120j/cm3 är helt unik. Enbart IPL eller Laser når lika djupt ner i vävnaden som Bi-Polarisk Radiofrekvens gör. Det är oftast direkt avgörande om temperaturen når ca 60 grader Celsius i djupliggande hudlager (subcutis) för att få resultat. Med ReFirme når vi dessa temperaturer på ett extremt säkert sätt utan att äventyra huden.

Smärtfritt

Normalt förknippas stor smärta med denna typ av behandling, men tack vare den nedkylda prisman i kombination med perfekt avvägd energi så känns det nästan ingenting.

Långvarig effekt

Resultatet efter en behandlingsserie håller ca 1-3 år och maximal effekt syns efter ca 6 månader när hudens kollagen förnyats. För varje månad som går efter behandlingsserien så förbättras hudens struktur. Men självklart ser du även synbara resultat direkt efter en behandling.

Vad ska jag tänka på före och efter en behandling?

Ljuset vi använder är helt säkert men för att få så bra effekt som möjligt ska du inte vara solbränd eller ha solat minst 2 veckor före en behandling. Ska du utföra flera behandlingar får du inte sola mellan behandlingarna. Du ska skydda det behandlade området med hög solskyddsfaktor. Även mellan behandlingarna.

För att förstärka effekten av behandlingen så är det bra att använda samt underhålla huden med produkter som innehåller ”uppstamande” ingredienser. Både tips och råd för efterbehandling får du självklart hos oss samt även tips om produkter du kan använda efter behandlingen.

Så går en behandling till

Under behandlingen ligger du på en behandlingssäng med skyddsglasögon mot ljuset. Din hud rengörs från ev. smink och smuts och terapeuten lägger på en UV-gel. Gelen används till att leda ljuset rätt. Dina individuella inställningar ställs in på ELOS maskinen av hudterapeuten. Sedan behandlar vi området metodiskt och ljuset skjuts ut via en glasprisma som läggs lätt mot huden. Ljuset som träffar huden upplevs endast lite varmt. Behandlingen avslutas med en efterbehandlande produkt anpassad efter ditt hudtillstånd. Avslutningsvis går vi även igenom råd och rekommendationer för dig.

Dessa behandlingar är helt säkra och utförs utav utbildade samt auktoriserade hudterapeuter. Både vi och våra maskiner är godkända av strålskyddsmyndigheten. Du behöver inte ta ledig från jobbet pga rodnader eller liknande.

Nyhetsbrev

Följ oss!

Reco

est. 2001