Dermaceutics produkter är framtagna av ett franskt team biokemister, hudläkare och estetiska kirurger, ursprungligen för att tillfredställa deras behov av hudvårdsprodukter postoperativt.
De verkar genom en skicklig samverkan mellan olika aktiva principer för att förbereda, reparera, optimera och förlänga resultatet av peeling, lifting, rynkfyllning, kirurgiska ingrepp.

Idag har vi auktoriserade hudterapeuter nöjet att också få arbeta med Dermaceutic och kunna erbjuda er dess fantastiska resultat!
Dermaceutics kemisk peelingar samt hemma produkter kan anpassas efter alla hudtyper, ett utmärkt komplement till din dagliga hudvård. Fråga oss så hjälper vi dig!

Front_glide_grund_dermaceutic_2-1

Huden är kroppens största organ och förmedlar kontakten mellan kroppen och den yttre världen.

Vår hud kallas på latin för cutis och är uppbyggd av två lager, epidermis som är det övre hudlagret och dermis som är det underliggande.
Dessa två lager skiljs åt av ett basalmembran som fungerar som en skyddsbarriär. Bara ämnen med tillräckligt små molekyler kan penetrera ned i dermis.
Epidermis är uppbyggt av hudceller (keratocyter), och pigmentceller (melanocyter). Hudcellerna bildas genom celldelning nere på basalmembranen. Under sin livstid vandrar de uppåt mot hudytan och ligger tätt packade i cirka sju lager. De döda hudcellerna ligger kvar som tomma skal i det som vi vanligen kallar hornlagret och skalas slutligen av. Det tar ca sex veckor från det att en cell bildats vid basalmembranen tills den dör och övergår i hornlagret.
Dermis, det underliggande hudlagret, är uppbyggt av en geleaktig grundsubstans som huvudsakligen innehåller ett socker, hyaluronsyra. Hyaluronsyra binder vatten och det är denna som spelar en mycket stor roll för hudens volym och elasticitet. I dermis finns även elastiska fibrer, kollagen och elastin.

När huden åldras får man ofta en förtjockning av epidermis och hornlagret vilket ses som en ojämn, glanslös hud. Underliggande dermis förlorar hyaluronsyra, vatten och kollagen vilket gör att huden förlorar både elasticitet och volym. När vi talar om åldrad hud talar vi huvudsakligen om solskadad hud. Det är framförallt UV-strålarnas skadliga effekter som orsakar de förändringar i huden som nämnts. Solens UV-ljus är den viktigaste orsaken till hudåldrande men det finns ytterligare faktorer som spelar en roll i hudens åldrande. En av dem är de fria radikalerna. Vi vet från vetenskapliga studier att fria radikaler bidrar till cellåldrande och cancerutveckling genom att orsaka skador på DNA-molekylen.

Fria radikaler bildas vid kemiska processer som vi kallar för oxidering.
Oxidering förekommer även hos frukt såsom päron och äpplen, där man kan se dem i form av mörkfärgning när fruktköttet legat öppet för luftens syre. Andra exempel på oxidering är järn som rostar eller andra metaller som tappar sin glans. I människans hud leder oxidationen till att kollagen, elastin och andra viktiga strukturer förstörs.
Antioxidanter är ämnen som har förmåga att ta hand om och oskadliggöra fria radikaler. Antioxidanter finns i vår naturliga föda och vi kan även dra nytta av dem i t ex en hudkräm. Forskare har funnit många effektiva antioxidanter. De mest effektiva vi känner idag är vitamin A-syra, C-vitamin, E-vitamin, druvkärnextrakt, grönt teextrakt samt phyticsyra.

Dermaceutic-webshop-Huidinstituut-Feliz-Nijmegen1