Mene&Moy är ledande inom medicinsk hudvård, cosmoceuticals och kemisk peeling.
Genom att kombinera medicinsk hudvård och kemisk peeling kan man förbättra huden radikalt. Mene&Moys hudvård är djuprenande mot akne, ökar lyster och glans, ökar hudens elasticitet, tar bort åldersfläckar och reducerar fina linjer. Föryngringen av huden finns kvar för alltid. Mene&Moys revolutionerande produktserie är en fantastisk komplement till din hudvårdsserie när din hy behöver det lilla extra. För kemisk peeling, behandlingar som görs på klinik eller salong, har vi ett heltäckande behandlingsprogram för ALLA hudtyper. Rådfråga oss, specialister,  idag om vilka behandlingar och produkter din hy behöver!

 

Huden är kroppens största organ och förmedlar kontakten mellan kroppen och den yttre världen.

Vår hud kallas på latin för cutis och är uppbyggd av två lager, epidermis som är det övre hudlagret och dermis som är det underliggande.
Dessa två lager skiljs åt av ett basalmembran som fungerar som en skyddsbarriär. Bara ämnen med tillräckligt små molekyler kan penetrera ned i dermis.
Epidermis är uppbyggt av hudceller (keratocyter), och pigmentceller (melanocyter).
Hudcellerna bildas genom celldelning nere på basalmembranen. Under sin livstid vandrar de uppåt mot hudytan och ligger tätt packade i cirka sju lager. De döda hudcellerna ligger kvar som tomma skal i det som vi vanligen kallar hornlagret och skalas slutligen av. Det tar ca sex veckor från det att en cell bildats vid basalmembranen tills den dör och övergår i hornlagret.
Dermis, det underliggande hudlagret, är uppbyggt av en geleaktig grundsubstans som huvudsakligen innehåller ett socker, hyaluronsyra. Hyaluronsyra binder vatten och det är denna som spelar en mycket stor roll för hudens volym och elasticitet. I dermis finns även elastiska fibrer, kollagen och elastin. När huden åldras får man ofta en förtjockning av epidermis och hornlagret vilket ses som en ojämn, glanslös hud. Underliggande dermis förlorar hyaluronsyra, vatten och kollagen vilket gör att huden förlorar både elasticitet och volym.

MeneMoy-banner-586x234

När vi talar om åldrad hud talar vi huvudsakligen om solskadad hud. Det är framförallt UV-strålarnas skadliga effekter som orsakar de förändringar i huden som nämnts. Solens UV-ljus är den viktigaste orsaken till hudåldrande men det finns ytterligare faktorer som spelar en roll i hudens åldrande. En av dem är de fria radikalerna. Vi vet från vetenskapliga studier att fria radikaler bidrar till cellåldrande och cancerutveckling genom att orsaka skador på DNA-molekylen.
Fria radikaler bildas vid kemiska processer som vi kallar för oxidering.
Oxidering förekommer även hos frukt såsom päron och äpplen, där man kan se dem i form av mörkfärgning när fruktköttet legat öppet för luftens syre. Andra exempel på oxidering är järn som rostar eller andra metaller som tappar sin glans. I människans hud leder oxidationen till att kollagen, elastin och andra viktiga strukturer förstörs.
Antioxidanter är ämnen som har förmåga att ta hand om och oskadliggöra fria radikaler. Antioxidanter finns i vår naturliga föda och vi kan även dra nytta av dem i t ex en hudkräm. Forskare har funnit många effektiva antioxidanter. De mest effektiva vi känner idag är vitamin A-syra, C-vitamin, E-vitamin, druvkärnextrakt, grönt teextrakt samt phyticsyra.

Mene&Moys medicinska hudvård innehåller maximala koncentrationer av alla dessa kraftulla antioxidaner!

Registrera dig till våra nyhetsbrev med härliga nyheter och grymma kampanjer!

Holler Box