Beauty & Medical Team logotype

Allt om vaxning! Generell vaxning och brasiliansk vaxning.

100% fokus på Hygien vid vaxning hos oss

Jag minns när jag vaxade mig första gången. Jag var 15 år, stod i köket och min kära mor läxade upp mig om att jag aldrig får raka mig! Hon kokade vaxet själv och jag la mig på golvet, att säga AJ var var inte ens någon ide. Men efter 15 min var jag hårfri :) Som tur är har vi utvecklat metoderna och teknikerna idag och använder proffesionellt vax.

Hos oss på Beauty & Medicalteam kommer alla möjliga för att vaxa sig i alla åldrar med olika behårigheter. Inget är konstigt för oss, vi har sett allt! Det är vår vardag, vi är erfarna och förstår din utsatta situation. vi älskar vårt jobb!

Du behöver aldrig vara nervös eller känna dig obekväm hos oss! Vi har utfört vaxning i många år och har tagit hand om flera tusen kunder. Vi försäkrar dig med 100 % att du kommer att känna dig omhändertagen. Din trygghet är viktigast för oss och Vi lovar att ta hand om dig!

Innan första besöket hos oss kan många känna sig nervösa eller obekväma att behöva klä av sig inför en främmande människa, framförallt inför en brasiliansk vaxning. Vissa skäms för att dem har “för mycket hår”. Åter igen, vi jobbar med detta och har sett allt. När du väl har träffat oss så kommer din nervositet att släppa! Vi är ett gäng helt vanliga tjejer som älskar att ta hand om människor, vi är här för din skull och du kommer att älska resultatet.

Vax/tekniker som vi använder

Det finns ett stort utbud av vaxsorter och tekniker ute på marknaden. Vi på Beauty & Medicalteam har testat allt, och har kommit fram till vad som är bäst enligt oss. Vi jobbar med flytande vax som värms upp i burk och breds på med engångsspatlar och avlägsnas med speciella engångsremsor. Samma vax finns även i roll-on kassett som också avlägsnas med speciella engångsremsor. Roll-on kassetter använder vi på större partier på kroppen, där fixering inte krävs lika mycket. som t.ex benen eller ryggen.

Vaxet vi jobbar med ger enligt oss marknadens absolut bästa resultat. Vi använder ett lågtempererat titaniumdioxidvax som även innehåller eukalyptus. Funkar på alla typer av hår, även tjocka och kortare strån med känslig hud. Den antiseptiska effekten i vaxet förebygger hårsäcksinflammationer samt röda prickar. För varje kroppsdel använder vi olika tekniker där hygien och fixering av huden är A och O för oss. Vid vissa delar, som t.ex stringvax, bikini eller brasiliansk får du vara med och hjälpa till med att fixera huden för att ge så bra resultat som möjligt samt kännas mindre. Var inte orolig, vi vägleder dig och Vi kan vaxning. 

Inför din vaxning/brasiliansk vaxning hos Beauty & Medicalteam

  • Stråna ska vara minst 5 mm, du ska vänta ca 10 till 14 dagar efter en rakning. Jag brukar säga att längden på stråna ska vara så pass långa att du ska kunna nypa tag i dem med fingrarna.
  • Du får inte smörja in huden med olja eller krämer samma dag
  • Scrubba/peela gärna huden dagen innan för att avlägsna döda hudceller för bättre resultat.
  • Har du smörjt på brun utan sol/spraytan, så är det ingen fara. Du får dock räkna med att den försvinner. Därför är det bättre att smörja in sig/spraya ca 24 tim efter en vaxning.
  • Den vanligaste intervallen är var 4-5:e vecka för bästa resultat. Beroende på vilken fas dina strån är i så är det på vissa kunder svårt att få ett lent resultat första gången då vi hoppar in mitt i en växtfas där håren är olika långa. Vid regelbunden vaxning hamnar man sedan mellan olika växtfaser och uppnår då ett hårfritt resultat. Så småningom växer det ut långsammare samt växer ut mycket glesare. Du slipper att känna stubb igen!
  • Raka inte dig mellan vaxningarna. När man vaxar sig så växer håret ut mjukt, det blir glest och resultatet håller i ca fyra veckor. Rakar man får man stubb, eftersom man skär av håret i stället för att rycka upp det med roten som man gör med vaxning.

Efter din vaxning/brasiliansk vaxning

Det är väldigt vanligt att vissa kan få en mildare reaktion vid vaxning. Oftast en rodnad samt röda prickar som går över inom 24 tim. Vi brukar avråda att ta ett bad samma dag som man vaxat sig samt inte sola tills rodnaden har lagt sig.
Direkt efter vaxningen smörjer vi in en antiseptisk och lugnande olja. Vill man ha växthämmande effekt samt motverka inåtväxta hårstrån så kan man köpa till en ampull hos oss för 75:- som appliceras direkt efter vaxningen. (om du vet att du brukar få dessa av tidigare erfaenheter) Går att användas på alla kroppsdelar. Oftast finns det kvar i ampullen som man får med sig hem och smörjer på igen på kvällen.

För att generellt behålla ett bra resultat samt att undvika att få inåtväxta hårstrån så rekommenderar vi att du scrubbar dig regelbundet, 3-4 ggr i veckan. Samt att du smörjer in dig. Den största anledningen till inåtväxta hårstrån är att de har svårt att växa ut och ta sig genom hudytan eftersom de blir tunnare och svagare vid vaxning.

På vissa känsliga hudtyper så kan även hårsäcksinlammationer uppstå, pilla aldrig på dessa. Skulle du få större problem med inåtväxta hårstrån eller hårsäcksinflammationer så kan du använda FOLISAN där salicylsyran är den aktiva ingrediensen. Rolla på den ett par ggr i veckan till ditt nästa besök i förebyggande syfte. FOLISAN kan du köpa hos oss för 95 kr.

Gör det ont? Den vanligaste frågan…

Vi på Beauty & Medicalteam bemöter dig med omsorg och respekt. Du är i goda händer och vi försöker alltid se till att du är avslappnad samt få din vaxupplevelse så behaglig som möjligt.
Så svaret är både JA och NEJ, första gången du vaxar dig så känns det mest. Stråna är grova då eftersom man oftast endast har kapat dem med rakning. Även om du har vaxat dig tidigare men gått över till rakning kan det kännas som första gången.

Men vi kan garantera dig, att nästan alla våra kunders reaktioner efter första gången har vart “ohh va skönt, det va inte så farligt”. På känsliga partier som t.ex bikini eller vid brasiliansk vaxning så tar vi små partier åt gången och rycker väldigt snabbt. Så alla överlever :) Vaxar du dig sen regelbundet så kommer du inte alls uppleva samma smärta då stråna blir tunnare samt att du kommer att känna dig mer avslappnad med oss. Det är verkligen jätteviktigt att känna sig avslappnad, samt att vi brukar hjälpa till med andningen när vi rycker på vissa smärtsammare områden så man “andas ut sin smärta” Det hjälper att man tar en alvedon och en ipren ca 30 min innan besöket.

Som sagt, va inte orolig. Alla klarar av det samt att det är värt det:)

Graviditet & Menstruation

Det är absolut inga problem att göra en brasiliansk vaxning eller annan vaxning om du är gravid eller har mens. Något som är extremt viktigt hos på Beauty & Medicalteam är noggrannheten och hygien. Så i samband med menstruation använder du tampong vid brasiliansk vaxning. Va inte orolig ifall du vill vaxa dig med din stora gravid mage och inte kan vända på dig. Vi har tekniker och metoder för er också. Men meddela gärna oss innan så vi vet.

100% fokus på Hygien hos Beauty & Medicalteam

På Beauty & Medicalteam så lägger vi ner en stor vikt på hygien. Vi följer strikt alla regler samt föreskrifter gällande hygienregler från miljöförvaltningen som även kommer och utför inspektioner hos oss. Vi desificerar alltid området som ska vaxas innan så det inte kryper in några bakterier i hårsäckarna. Vi använder alltid engångsmaterial så som spatlar, handskar, vaxremsor och skyddspapper för britsen. Innan en brasiliansk vaxning får du alltid en ren handdukt för att delvis svalka ner huden med kallt vatten samt att rengöra dig.

Vi vill att du skall känna dig trygg på alla sätt hos oss på Beauty & Medicalteam

Nyhetsbrev

Följ oss!

Reco

est. 2001