Beauty & Medical Team logotype

Kemisk Peeling

Få strålande vacker hud med kemisk peeling

Kemisk Peeling – en silkeslen, strålande hy är bara förunnat bebisar. Vi som befinner oss mitt i livet vet att våra ansikten avslöjar både tidens gång och hur stressiga våra liv är. Ansiktets ömtåliga hud innehåller allt från ojämnheter, acne, pigmentfläckar, torrhet och blemmor. Sammanlagt ger det oss ett trött och slitet utseende.

Som tur är finns det en lösning! Kemisk peeling reducerar fina linjer och ger dig en babylen hy som gör att du ser både yngre och fräshare ut. Dessutom slipper du ägna timmar åt att dölja alla skavanker och tidens tecken under flera lager smink.
Kemisk peeling och medicinsk hudvård har utvecklats enormt under de senaste åren. Dagens behandlingar är mer effektiva än förr, samtidigt som de upplevs som skonsammare mot huden.

Du kommer inte att se ut som en skållad tomat i ansiktet, och inte heller fjälla stora flagor i veckor! Med andra ord behöver du inte längre gömma dig för omvärlden med ett bandagerat ansikte, utan kan slinka in under lunchen för denna drömbehandling.

Ju äldre vi blir, desto långsammare förnyas våra hudceller. Det främsta målet med kemisk peeling är också en förbättring och en ”föryngring” av huden. Våra behandlingar bygger på vetenskaplig forskning, och vi har konkreta bevis för de positiva effekter som vitaminer och syror har på hudens förnyelse.

Fördelar med kemisk peeling

  • motverkar rynkor i ansiktet samt jämnar ut hudtonen
  • optimerar återfuktningen av din hud
  • stimulerar bildningen av ny kollagen, vilket ger mer stuns och ökar hudens elasticitet
  • reducerar acne och acneärr samt drar ihop porerna

Vad är egentligen kemisk peeling?

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. När olika syror, såsom exempelvis sockersyra, mjölksyra, fruktsyra, Kojicsyra, Ferulsyra, Pyruvsyra, Salicylsyra,  Triklorättiksyra (TCA), Mandelsyra och Glykolsyra, appliceras på huden, så avlägsnas det yttersta hudlagret och huden får sig ett lyft.  Ojämnheter och ärr slätas ut, och i samband med att döda hudceller avlägsnas så stimuleras nybildning av hudceller. Kemisk peeling reducerar även synliga porer samt fettproduktionen. Vissa syror har även antibakteriell effekt, vilket behandlar acne.

Hur ser jag ut efteråt?

Av Kemisk Peeling kan huden få en lätt rodnad och vara lätt fjällande i några dagar. Det är dock inte så att det kommer att lossna stora flagor av hud, utan snarare så att du upplever huden som torr.

Finns det några biverkningar med Kemisk Peeling?

Kemisk Peeling kan ge en värmande känsla samt svida lite men det är helt normalt och går snabbt över. Det är ytterst sällsynt att man drabbas av biverkningar, men för att undvika sidoeffekter bör du undvika aktivt solande och följa våra rekommendationer om efterbehandling.

Bäst effekt får du av Kemisk Peeling med en kur om 3-4 behandlingar i kombination med speciellt utvalda hudvårdsprodukter.

Hur går Kemisk Peeling till?

Behandlingens fyra steg:

  1. Rengöring av huden (förbereder även huden inför behandlingen)
  2. Val av behandlingssyra efter en individuell bedömning av hudterapeut
  3. Applicering av utvald syra som får verka och sedan rengöring av ansiktet
  4. Applicering av serum och ansiktskräm innehållande vitaminer och antioxidanter

Våra behandlingar utförs av hudterapeuter med lång erfarenhet.

Kemisk Peeling kan även kombineras med andra behandlingar om behov finns, och anpassas alltid efter din hudtyp!

Nyhetsbrev

Följ oss!

Reco

est. 2001