best-beauty

Visst vore det underbart att veta vilken hudvård man ska använda för att få det bästa resultatet! Det är en djungel därute, det finns så många hudvårdsprodukter och hudvårdstips. Hur ska man veta vilken hudvård man ska ha? Det slutar ofta med att man testar allt, vilket tyvärr ofta resulterar i att huden ser sämre ut.

Varför är det så?

Det är för att man tillför för många olika preparat. Det blir en kemisk chock för huden. Dessutom har man lagt ut mycket pengar på onödiga hudvårdsprodukter som inte fungerar på just din hud.

Visste du att man måste testa ett preparat i minst 6-8 veckor för att huden ska kunna ta åt sig av effekten? Och tål man inte produkten, brukar man märka det bara efter några dagar, exempelvis genom en stark rodnad och klåda. Då ska man sluta på en gång!

Jag brukar alltid säga ”less is more”. Det låter klyschigt men det stämmer. Man behöver inte tillföra huden för många eller för mycket aktiva ingredienser. Det viktigaste av allt är att det är rätt ingredienser för din hud. Din hudvård ska alltså bestå av få men bra produkter, anpassade efter din hudtyp. Rätt hudvårdsrecept helt enkelt!

Ofta vet man inte vad som är felet i ens hudvård eller hud, man vet bara vilka problem man vill bli av med och vad som stör en. Ett vanligt problem som jag har hört mycket om de senaste 16 åren är ”yttorrhet” – det vill säga att det yttersta hudlagret är torrt och stramar – och att man ändå får finnar och orenheter. Man har alltså torr och fet hud samtidigt.

Det problemet är egentligen väldigt enkelt att lösa – med rätt hudvård. I det här fallet producerar huden för mycket fett/talg just för att den är så pass torr och törstig. Trots att man har orenheter, vilket får en att tro att man har fet hud, så måste man tillföra huden fett så att den slutar producera det själv.

Det ska självklart vara rätt sorts fetter och näring. Det största misstaget många gör är att man har hudvårdsprodukter för fet hud som ”torkar” ut huden ännu mer. Men vad händer då? Huden blir desperat och börjar överproducera fett, vilket leder till att man får ännu mer finnar. Dessutom riskerar man att få torrhetslinjer tidigt, för att man har torkat ut huden. Då har man valt fel hudvård. Vi vill ju inte se ut som ett russin, hellre en vindruva!

Om du äter fel, dricker mycket alkohol, stressar mycket och lever ohälsosamt, syns det snabbt i din hud, framförallt i ansiktet och speciellt i hakpartiet. Det är precis lika viktigt att veta vad du matar din hud med genom hudvårdsprodukter, som det är att äta och dricka rätt.

Livet är som det är, man kan inte ändra på allt. Det man dock kan göra är att kompensera! “Fyll på” kroppen med det du förlorar när du till exempel stressar eller har ätit och sovit dåligt en längre period.

Låt mig ge dig råd om vad just du behöver fylla på din kropp med för att få balans.

Allt du smörjer in dig med kommer in kroppen. Därför är det viktigt att veta vad produkterna i din hudvård innehåller. Använder du biologiska produkter kan du känna dig säker på att din kropp och hud inte tar skada av dina hudvårdsprodukter. Dagens produkter innehåller tyvärr så många syntetiskt framställda ingredienser att man inte vet vad man smörjer in sig med och vilken skada det kan ge huden och kroppen i framtiden. Dessa produkter är massproducerande i fabriker för företag som bara vill sälja mer och tjäna pengar. Tyvärr så går många av oss på all marknadsföring och köper massor med onödiga produkter.

Köper du däremot produkter hos din hudterapeut så behöver du inte vara orolig. Dessa hudvårdsprodukter är godkända och innehåller många aktiva ingredienser som din hud kan ta till sig på rätt sätt. Du riskerar inte heller att få på och i dig täppande oljor, såsom mineraloljor.

Tips för den bästa hudvården!

  • Rengör huden varje morgon och kväll
  • Fråga din hudterapeut vad som passar din hud bäst. Det är bara torr och väldigt känslig hud som behöver både rengöringsmjölk och ansiktsvatten.
  • Smörj in huden varje dag
  • Du behöver inte 2 olika hudkrämer, utan det räcker med en bra aktiv hudvårdskräm som du kan använda både morgon och kväll.
  • Fukt är det bästa du kan ge huden i din hudvård. Det förebygger nästan alla hudproblem. Hyalyronsyra är huvudingrediensen i dessa produkter.
  • Använd solskyddsfaktor när du utsätts för sol. Ju högre faktor du använder desto fler pigmentceller lockar du upp och du blir brunare. Du skippar helt enkelt stadiet då du är röd, det tar 2-3 dagar längre tills du får färg och tills dina pigmentceller kommer upp till ytan. Men det är värt det! Du löper mindre risk för att få hudcancer samt skyddar din hud för framtiden.
  • Vi tappar 4 kg hud om året, så skrubba dig! Det är inte så fräscht att bära på så många döda hudceller. Men det är väldigt viktig att du har rätt peeling för din hudtyp. Fel eller för starka preparat kan skada din hud. Fråga din hudterapeut om hjälp.
  • Huden börjar åldras redan när vi har fyllt 25, så börja med ögonkräm redan nu!

 

Man ska självklart tänka på vad man äter också. Försök att träna regelbundet och att leva ett hälsosamt liv. Det är ett Beslut som bara du kan ta. Bara gör det, redan nu!

Om allt det här känns överväldigande, kom in till oss så hjälper vi dig!

Har du fler frågor hör gärna av dig till oss!
Beauty & Medicalteam

Boka online
www.beautymedicalteam.se
info@beautymedicalteam.se
Kungsgatan 79 – Kungsholmen
08-6533650

Copyright by Beauty & Medicalteam LA

Kategorier: Tips & Råd