Beauty & Medical Team logotype

e-Dermastamp® – microneedling

Elektronisk Dermastamp®

e-dermastamp® är en vidareutveckling av den så kallade demarollern. Metoden kallas även för “microneedling”, “skin needling” eller “mesoterapi med nålar”. Mesoterapi är egentligen ett samlingsnamn för behandlingar som genom mikroinjektioner tillför huden en vitamin-/fuktbomb.

e-dermastamp® är ett elektroniskt styrt instrument. Hastigheten är blixtsnabb och magin skapas med runt 900 “nålkanaler” per sekund, alltid i en vertikal vinkel. In i varje “kanal” slussas ett ämne som heter Cit-solution – det vill säga hyaluronsyra (som tillför fukt), vitaminer, mineraler och peptider – vilket ökar cellförnyelsen i huden och ger ett fantastiskt resultat, en riktig ”Skinbooster”!

e-dermastamp® arbetar med hjälp av 6 små sterila nålar i mikroformat, som penetrerar huden genom vibrationer och en hastighet på 50-150 gånger per sekund. Nålarna når mellan 0,5-2 mm djupt, beroende på hur tunn huden är samt vilket område man vill behandla. När e-dermastamp® förs över hudens yta stimuleras huden att producera kollagen och elastin, samtidigt som fina mikrokanaler skapas. Kanalerna ökar hudens absorberingsförmåga av näringsämnen och fukt med cirka 80 %.

När kärlstrukturen punkteras på hudytan skapas en “låtsasskada“, eller vad huden upplever som en skada. Det får huden att ta i från tårna för att reparera denna “osynliga skada“. Man lurar alltså huden att aktivera dess naturliga försvar, som annars inte skulle reagera alls. Behandlingen utlöser hudens naturliga sårläkningsprocess, skickar ALLA sina försvarsceller till det behandlade området, och eftersom huden vill reparera en skada som inte finns, ökas därmed cellförnyelsen kraftigt.

Effekten av e-dermastamp® – att förnya och släta ut huden samtidigt och väcka kollagenstimuleringen – kan jämföras med fraktionerad laserbehandling, fast utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Tack vare de sterila engångsmikronålarna finns det ingen risk för smittspridning. Eftersom vi kan justera nåldjupet samt hastigheten, kan vi också anpassa behandlingen efter varje kunds individuella behov.

Behandlingsområden – och vilka resultat du kan förvänta dig av e-dermastamp®

e-dermastamp® är en mycket liten och behändig apparat som kan användas för att effektivt behandla även svåråtkomliga platser såsom näsan, överläppen och under ögonen, ända upp till franskanten.

e-dermastamp® används för att:

  • reducera rynkor/linjer och stimulera/öka kollagenet
  • återge huden dess spänst, fasthet och lyster
  • behandla solskadad hud, pigmentfläckar och ojämn hudton
  • minimera kraftiga ärr, akneärr och brännskador
  • bristningar, såsom graviditets- eller tillväxtbristningar
  • förbättra upptagningen av dina hudvårdprodukter
  • återskapa hudens fyllighet
  • torrhetsknotter under ögonen
  • förminska stora porer
  • rodnad hy / kärl

Du kan se lite resultat redan dagen efter, och allt mer under de följande tre veckorna.

Nedan är bilder på vår kund Cecilia som har gjort denna behandling. Efterbilderna är efter tre behandlingar med e-Dermastamp.


Före & efter

 

Hur lång är behandlingstiden – och gör det ont?

En behandling tar runt 30-60 minuter. Det beror på om du ska behandla hela eller halva ansiktet, eller endast enstaka ärr.

Eftersom vi använder Xylocain/Lidokain-bedövningsspray känner du absolut ingenting under behandlingen. Du kan möjligtvis uppleva lite obehag i området närmast ögonen, men det går över väldigt snabbt

 

Ger e-dermastamp® biverkningar?

Behandlingen i sig har inga egentliga biverkningar, men du kan bli lätt svullen och röd samma dag som behandlingen.

 

Hur ser jag ut efteråt? Måste jag stanna hemma? Vad ska jag tänka på efter en behandling? Kan jag sola?

Den dag du får behandlingen kommer du att vara röd, eventuellt lite prickig och svullen. Du får absolut inte sminka dig den dagen, så se till att det inte är en dag du tänkt gå ut. Det går bra att sminka sig dagen efter, om du måste, eftersom svullnaden redan gått ner då. I vissa fall kan prickarna och små röda partier hålla i sig i ett par dagar, men det handlar om maximalt 3 dagar.

Du kommer däremot att bli torr, och vissa kommer att upptäcka att de fjällar. Torrheten kan hålla i sig i 4 till 8 dagar, och det beror helt enkelt på att huden akut vill påbörja sin nybildning av celler och skapa en ny, fräsch barriär.

Under en kur eller om man bara väljer att göra enstaka behandling är det viktigt du att enbart använder de produkter vi rekommenderar. Att blanda olika krämer och ingredienser kan annars orsaka en kemisk reaktion som irriterar huden.

Det finns inga strikta regler när det gäller solning, men eftersom huden påbörjat en kraftig läkningsprocess bör du undvika solen i 7-10 dagar efter en behandling. Under en pågående kur är det viktigt att alltid använda en hög solskyddsfaktor så fort solen tittar fram.

 

Så går en e-dermastamp® behandling till:

Innan vi påbörjar e-dermastamp®-behandlingen diskuterar vi vilka områden vi ska behandla. Målet är att skräddarsy behandlingen just för dig samt lägga fokus på det som stör dig mest och det du har störst behov av att bli av med.

Först rengör vi huden med en rengöring som innehåller syror, för en djupgående renande effekt. Vi torkar huden med alsolsprit och därefter sprayar vi på bedövningen som får verka i några minuter. Därefter öppnar vi det sterila engångsinstrumentet och fäster det på maskinen. Vi fyller både instrumentet och huden med tillräckligt mycket cit-solution för att mätta huden med vitaminer och fukt.

Olika områden kräver olika hastigheter, samt olika längder på nålen som ska penetrera i huden. Vi ställer därför in allt efter din hudtyp. Sen börjar behandlingen, som får pågå tills vi ser rodnad eller svullnad. Det är signalen för att huden har tagit till sig behandlingen och påbörjat läkeprocessen. Efteråt rengör vi med huden med sårtvätt och smörjer in huden med de tillhörande produkterna.

 

Varför ska du välja e-dermastamp®? Är det tryggt?

e-dermastamp® är ett medicinskt genombrott. Det är ett enkelt koncept men med anmärkningsvärda och effektfulla resultat. Det kan vi garantera!
e-dermastamp® är en behandling som endast får utföras på salong av hudterapeuter som har gått specifika utbildningar inom microskinneedling och även blivit certifikerade för att få utföra själva behandlingarna.


e-dermastamp® är det genuina originalet till Microneedling och bör inte förväxlas med billiga kopior som kan köpas på nätet.

Det som gör e-dermastamp® så unikt är nålarnas kvalitet. e-dermastamp®’s extremt tunna och sylvassa nålar separerar varsamt cellernas struktur redan vid ett tryck på 100-200 g. Grövre och mindre spetsiga nålar, som ofta används av de billiga kopiorna, kräver ett betydligt kraftigare tryck vilket lätt ”sprätter” upp (och därmed skadar) huden istället för att bilda kanaler som e-dermastam® gör.

Materialet i e-dermastamp®-nålarna består av kirurgiskt stål med en extrem hållfasthet som garanterar att den spetsiga nålen inte kröks och bildar ”krokar” .

e-dermastamp® är ett sterilt och CE-märkt medicintekniskt engångsinstrument av högsta kvalitet. Dess säkerhet och prestanda är kvalitetssäkrat enligt ISO 9001. Konceptet följer EU-direktivet 93/42 för medicintekniska instrument.

Tips!

Om du vill förstärka effekten av denna behandling rekommenderar vi att du gör en kemisk peeling ca 2 veckor innan din första Dermastamp-behandling. För att få bort alla döda hudceller så att kroppen kan helt fokusera på på att huden ska förnya sig.

Läs mer om kemisk peeling här

Nyhetsbrev

Följ oss!

Reco

est. 2001